Čudo u porođajnoj sali šokiralo ljekare: Rođenje ovih beba je premašilo sve granice!

Kada je 23-godišnja Alexandra Kinova saznala da će njena porodica postati bogatija za jednog člana, ona i njen muž nisu mogli skrivati sreću. Ovaj češki par iz grada Milovice je već imao jednog sina – ali i novu prinovu su željno iščekivali.

Kako su mjeseci odmicali, ljekari su utvrdili da Alexandra ne nosi jednu bebu već dvije stoga su se umjesto budućeg jednog člana, spremali za dva. Nedugo poslije, nakon redovne posjete ginekologu, doživjeli su najveće iznenađenje života.

Za ono što im je rekao definitivno nisu bili spremni. Alexandra je čak i zaplakala.

Najprije su mislili da ona nosi trojke, potom četiri bebe, ali je njihov finalni zaključak bio da sretna majka nosi pet beba budući da je njen stomak neprestano rastao.

U ljeto 2013. godine je bez ikakvih komplikacija rodila petoro zdrave djece carskim rezom, od čega četiri dječaka i jednu djevojčicu.

Ovo je prvi zabilježeni slučaj u Češkoj budući da su bebe začete prirodnim putem. Sigurni smo da Deniel, Michael, Alex, Martin i Terezka rastu u sretnoj porodici i da su njihovi roditelji ponosni na njih. Kako kažu nikakvo bogatstvo se ne može porediti sa ovim osjećajem, kada se dobije nešto toliko vrijedno, a što niste mogli ni sanjati.

Šanse da se začnu petorke su 1:47.000.000, a i ukoliko se desi, velika je vjerovatnoća da sve bebe i ne prežive. Stoga ovaj slučaj definitivno možemo nazvati čudom.

(Virealno.com)

NAPIŠITE VAŠE MIŠLJENJE